2014. január 15., szerda

jégsaláta gorgonzolás öntettel, karamellizált ananásszal

Hozzávalók:
- az öntethez : 10 dkg gorgonzola (vagy más kék sajt) 1 kis doboz natúr joghurt, 1 ek majonéz
A sajtot villával összetörjük, majd simára keverjük a majonézzel és a joghurttal.

Grillezett karamellizált ananász
Az ananászt megtisztítjuk a héjától, hasábokra vágjuk és a fás közepét éles késsel kivágjuk. Egy grillserpenyőt felforrósítunk, majd az ananászdarabokat minden oldalán meggrillezzük. Az utolsó oldal sütésénél mindegyikre egy kevés barna cukrot szórunk ( 1 mokkás kanállal)

A saláta összeállítása a következő : A jégsalátát kisebb darabokra tépjük, majd elrendezzük a tálon. Ráöntjük a gorgonzolás öntetet, és rádaraboljuk az ananászt.

2014. január 13., hétfő

balzsamecetes sárgarépa

Ez egy nagyon egyszerű étel, mint mindegyik, itt ezen a blogon. A TV Paprika egyik műsorában láttam, azonnal megtetszett, pont az egyszerűsége miatt.
Hozzávalók : sárgarépa, egy kis fej hagyma, só, olaj, 1 kk cukor, balzsamecet, petrezselyemzöld ( az eredeti recept mentát írt) víz.

A sárgarépát vékonyan felcsíkozzuk, vagy karikára vágjuk. A hagymát kis kockákra aprítjuk, majd odatesszük egy kevés olajon dinsztelődni. Amikor a hagyma már üveges, hozzáadjuk a sárgarépákat, sózzuk és a cukor is mehet, majd felöntjük egy kevés vízzel. Fedő alatt puhára pároljuk, ekkor jöhet hozzá a balzsamecet. Ezzel már fedő nélkül addig főzzük, amíg besűrűsödik és mázat képez a répán. Utoljára szórjuk rá a petrezselyemzöldet ( mentát) de ezzel már nem főzzük. Párolt rizzsel tálaltam, kellemes ebéd volt.