Egy régi recept, ami még mindig a legjobb receptek közé tartozik ezen a blogon.
Rizslisztes panírban sült csibemell, az örök klasszikus, ha jót akarsz enni és ez mellett gluténmentesen étkezni.
Hozzávalók ( a receptjeim mindig egy személyre készülnek) : 2 szelet csibemell filé, gyengéden kilapítva, enyhén sózva. 1 tojás, 2 ek rizsliszt, olívaolaj a sütéshez.
A salátához, egy kisebb fej zeller, 1 alma, 1 ek majonéz, 2 ek natur joghurt, kevés citromlé, 1 fej szívsaláta.
Elkészítése: A csibemell szeleteket, rizsliszt-tojás-rizsliszt-tojás keverékébe mártjuk és forró olajban kisütjük. A felesleges olajat leitatjuk papírtörlővel róla.
A salátához a zellert felkockázzunk, enyhén sós vízben puhára főzzük. Amíg hűl, felkockázzuk az almát is, majd elkészítjük a dresszinget. A majonézt elkeverjük a citrom levével, majd a joghurttal is. Az almát és a zellert belefogatjuk a dresszingbe, majd í szívsaláta leveleire kanalazzuk.
2016. január 28., csütörtök
2016. január 13., szerda
saláta parádé
Kedves blogbarátnőm Kovakövi Vilma ötlete nyomán került megalkotásra a mai ebédem.
Az összetevők egyszerűek, a saláta félig nyers, félig párolt alapanyagokból áll.
Hozzávalók: 2 tojás, fél kápia paprika, 1 szívsaláta, 2 saláta cukkini, 1 sárgarépa, 1 ek olívaolaj, só, bors, kevés balzsamecet (bár a képen úgy tűnik nem a legszerencsésebb választás volt)
Elkészítése: a tojásokat keményre főztem, a cukkinit és sárgarépát lereszeltem, majd olívaolajon megpároltam kb 5 perc alatt. Sóztam, borsoztam, és hagytam kihűlni.
Miközben hűltek a tojások és a párolt zöldség, a kápia paprikát apró kockára vágtam, a szívsalátát leveleire szedtem. Egy tányéron körbe kiraktam a saláta leveleket, mindegyik kis levélbe kanalaztam az apróra vágott paprikából, majd egy cikk tojást fektettem rá. A párolt zöldséget a tányér közepén felhalmoztam. Végül megpróbáltam balzsamecettel egy kis díszítést készíteni, nos ez nem sikerült, de az íze kell az ételhez.
Az összetevők egyszerűek, a saláta félig nyers, félig párolt alapanyagokból áll.
Hozzávalók: 2 tojás, fél kápia paprika, 1 szívsaláta, 2 saláta cukkini, 1 sárgarépa, 1 ek olívaolaj, só, bors, kevés balzsamecet (bár a képen úgy tűnik nem a legszerencsésebb választás volt)
Elkészítése: a tojásokat keményre főztem, a cukkinit és sárgarépát lereszeltem, majd olívaolajon megpároltam kb 5 perc alatt. Sóztam, borsoztam, és hagytam kihűlni.
Miközben hűltek a tojások és a párolt zöldség, a kápia paprikát apró kockára vágtam, a szívsalátát leveleire szedtem. Egy tányéron körbe kiraktam a saláta leveleket, mindegyik kis levélbe kanalaztam az apróra vágott paprikából, majd egy cikk tojást fektettem rá. A párolt zöldséget a tányér közepén felhalmoztam. Végül megpróbáltam balzsamecettel egy kis díszítést készíteni, nos ez nem sikerült, de az íze kell az ételhez.
2016. január 10., vasárnap
egészséges turmix
Éljenek a nyers zöldség és gyümölcslevek! Azon kívül, hogy nagyon jó hatással van a szervezetünkre, egyszerű elkészíteni, csupán egy jó zöldség-gyümölcs centrifuga kell hozzá.
Bármilyen zöldségből vagy gyümölcsből lehet ilyen turmixot készíteni.
Én ma reggel 2 db kis cékla, 2 alma és egy nagyobb sárgarépa felhasználásával alkottam meg a mai reggeli italom. A zöldségeket szükségtelen meghámozni, elég jó alaposan megmosni és az esetleges hibás részeket eltávolítani. Ezt követően daraboljuk fel és tegyük bele az eszközbe.
Bármilyen zöldségből vagy gyümölcsből lehet ilyen turmixot készíteni.
Én ma reggel 2 db kis cékla, 2 alma és egy nagyobb sárgarépa felhasználásával alkottam meg a mai reggeli italom. A zöldségeket szükségtelen meghámozni, elég jó alaposan megmosni és az esetleges hibás részeket eltávolítani. Ezt követően daraboljuk fel és tegyük bele az eszközbe.
A friss levet azonnal fogyasszuk el.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)