2016. január 28., csütörtök

rizslisztes

Egy régi recept, ami még mindig a legjobb receptek közé tartozik ezen a blogon.
Rizslisztes panírban sült csibemell, az örök klasszikus, ha jót akarsz enni és ez mellett gluténmentesen étkezni.
Hozzávalók ( a receptjeim mindig egy személyre készülnek) : 2 szelet csibemell filé, gyengéden kilapítva, enyhén sózva. 1 tojás, 2 ek rizsliszt, olívaolaj a sütéshez.
A salátához, egy kisebb fej zeller, 1 alma, 1 ek majonéz, 2 ek natur joghurt, kevés citromlé, 1 fej szívsaláta.

Elkészítése: A csibemell szeleteket, rizsliszt-tojás-rizsliszt-tojás keverékébe mártjuk és forró olajban kisütjük. A felesleges olajat leitatjuk papírtörlővel róla.
A salátához a zellert felkockázzunk, enyhén sós vízben puhára főzzük. Amíg hűl, felkockázzuk az almát is, majd elkészítjük a dresszinget. A majonézt elkeverjük a citrom levével, majd a joghurttal is. Az almát és a zellert belefogatjuk a dresszingbe, majd í szívsaláta leveleire kanalazzuk.

2016. január 13., szerda

saláta parádé

 Kedves blogbarátnőm Kovakövi Vilma ötlete nyomán került megalkotásra a mai ebédem.
Az összetevők egyszerűek, a saláta félig nyers, félig párolt alapanyagokból áll.
Hozzávalók: 2 tojás, fél kápia paprika, 1 szívsaláta, 2 saláta cukkini, 1 sárgarépa, 1 ek olívaolaj, só, bors, kevés balzsamecet (bár a képen úgy tűnik nem a legszerencsésebb választás volt)
Elkészítése: a tojásokat keményre főztem, a cukkinit és sárgarépát lereszeltem, majd olívaolajon megpároltam kb 5 perc alatt. Sóztam, borsoztam, és hagytam kihűlni.
Miközben hűltek a tojások és a párolt zöldség, a kápia paprikát apró kockára vágtam, a szívsalátát leveleire szedtem. Egy tányéron körbe kiraktam a saláta leveleket, mindegyik kis levélbe kanalaztam az apróra vágott paprikából, majd egy cikk tojást fektettem rá. A párolt zöldséget a tányér közepén felhalmoztam. Végül megpróbáltam balzsamecettel egy kis díszítést készíteni, nos ez nem sikerült, de az íze kell az ételhez.

2016. január 10., vasárnap

egészséges turmix

Éljenek a nyers zöldség és gyümölcslevek! Azon kívül, hogy nagyon jó hatással van a szervezetünkre, egyszerű elkészíteni, csupán egy jó zöldség-gyümölcs centrifuga kell hozzá.
Bármilyen zöldségből vagy gyümölcsből lehet ilyen turmixot készíteni.
Én ma reggel 2 db kis cékla, 2 alma és egy nagyobb sárgarépa felhasználásával alkottam meg a mai reggeli italom. A zöldségeket szükségtelen meghámozni, elég jó alaposan megmosni és az esetleges hibás részeket eltávolítani. Ezt követően daraboljuk fel és tegyük bele az eszközbe.
A friss levet azonnal fogyasszuk el.