2016. március 2., szerda

Chia mag mint reggeli

Itt az ideje egy frissítésnek gondoltam ma reggel, ennek örömére mindjárt egy egészséges reggelivel indítsuk a napot!
A chia magról és jótékony tulajdonságairól ITT lehet olvasni.
Persze, mindig van új a nap alatt, mindig felfedeznek valamit, ami irtó egészséges, és reméljük ezmost is így van.:) Mindenesetre a kis apró magok valóban megduzzadnak, valóban zselés állagúvá válnak nedvesség hatására és még finomak is.
A belőle készült pudingot össze lehet keverni mindenféle idénygyümölccsel, de szerintem ennek a sós változatát is el lehet készíteni, ha valaki azt szeretné. Pl el tudnám ezt képzelni finom pirított bacon darabokkal is (sicc) igaz, akkor nem tennék mézet a natur joghurthoz. :)
Hozzávalók: 2 dl natur joghurt ( vagy tej) 1 tk méz, 2 ek chia mag, tetszés szerint gyümölcs.
Elkészítése: Előző este keverjük össze a magokat a joghurttal és a mézzel, majd hagyjuk egy éjszakát állni a hűtőben. Másnap ízlés szerint fogyasszuk el gyümölcsökkel, de önmagában is finom.