Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. Én ma hidegen ettem, úgyis finom volt.
Hozzávalók 1 személy részére. : 2 közepes burgonya, ami nálam krumpli. :) fél fej hagyma, 1 sárgarépa, 5 dkg (maradék) májas, kevés olaj, só, bors.
A burgonyákat megfőzöm, majd amikor kihűltek, kettévágom és egy kiskanállal kikaparom a belsejüket, óvatosan, hogy pár miliméteres pereme maradjon.
A hagymát apróra vágom, a sárgarépát lereszelem, kevés olajon megpirítom, sózom, borsozom. Amikor már a sárgarépa is puha, hozzákeverem a májast, de azzal már nem sütöm, inkább csak összemelegítem. Egy kevés majoranna v. rozmaring illene hozzá, de későn jutott eszembe, majd legközelebb.
A keverékhez hozzáteszem a kikapart krumplik belsejét, majd villával összenyomkodom és jól kikeverem.
Visszatöltötöm a kivájt héjjakba, és ezt követően eldöntöm, melegen vagy hidegen akarom-e enni.
Ha melegen, akkor úgy hagyom félbe, megszórom a tetejüket sajttal és átsütöm őket sütőben, vagy grillezem.
Én most a két fél töltött krumplit összefordítottam, szorosan betekertem fóliába, majd amikor teljesen kihűlt, akkor felvágtam karikára és paradicsommal ettem.
Nekem így is ízlett, de a meleg változat is biztosan finom. :)
2 megjegyzés:
ez nagyon jó ötlet!! Majd kipróbálom májastalanul :-)
gondoltam ám Rád, amikor csináltam. :):)
szerintem sajttal is isteni, vagy túróval...
Megjegyzés küldése