Hozzávalók (2 személyre) : fél kg zöldbab, maradék bulgur-quinoa keverék ( kb 2 maroknyi) 5-6 zöldhagyma, 1 cs petrezselyemzöldje, 2 tojás, só, bors, olíva olaj (kókuszzsír) mozzarella, kb 5 dkg feta ( ezt legközelebb kihagyom, mert baromira sós lett tőle az étel).
Elkészítése: A zöldbabot megfőzzük enyhén sós vízben. Az ebédről megmaradt főtt bulgur-quinoa keveréket összekeverjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, 2 tojással, sóval, borssal. A hagymát karikára vágjuk és megpirítjuk olívaolajon v. kókuszzsíron.
Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk, az aljára lerakunk egy sor zöldbabot, rásimítjuk a quinoás keveréket, majd rátesszük az olajban megpirított zöldhagymákat is. Befedjük a zöldbab másik felével, rámorzsoljuk a fetát és a mozzarella sajtot és 180 fokon fél órát sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése