Azelőtt a spárgaszezonban mindig finom füstölt sonkával tekertem körbe a spárgasípokat. Mivel most a fő kosztosom nem eszik húst, de szerencsére halat igen, jól kitaláltam, hogy füstölt lazacot használok sonka helyett. Így készült el a mai ebédünk.
Hozzávalók 2 főre: egy bögre quinoa, 1 fél csomag spárga, 1 csomag füstölt lazacfilé, kevés só és cukor, egy ek balzsamecetes olívaolaj.
Elkészítése: a quinoát alaposan mossuk át és kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben, főzzük puhára. Amikor megpuhultak a szemek, keverjünk hozzá egy ek balzsamecetes olívaolajat, jót fog neki tenni.
A spárgasípokat törjük el, majd enyhén sós, cukros vízben főzzük pár percig.
Hűtsük ki, tekerjük körbe a lazacszeletekkel, és díszítsük citrommal a tálalásnál.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése