Ilyenkor téli időszakban nagyon szeretek krémleveseket enni. Persze nem a zacskósokat, hanem amiket magam készítek el. Most, hogy itt a tökszezon persze, hogy sütőtökből készült.
Hozzávalók: 1 közepes nagyságú sonkatök, 1 édesburgonya, 2 ek repceolaj,1 fej kisebb hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, szerecsendió, 1 doboz 10 %-os tejszín, a díszítéshez tökmagolaj, pirított tökmag.
Elkészítése: a tököt és az édesburgonyát előtte sütőben megsütöttem, majd a húst kikaparva, félretettem. A lábosban a repceolajon megfonnyasztottam a hagymát, fokhagymát, majd felöntöttem vízzel és beletettem a kikapart zöldségek húsát is. Sóztam, borsoztam, reszeltem bele egy kevés szerecsendiót is. Amikor felforrt, összeturmixoltam, felöntöttem a tejszínnel, egyet forraltam rajta és már kész is volt. A tökmagot megpirítottam egy száraz serpenyőben, és tálalásnál egy kevés tökmagolajat öntöttem a levesre, majd rászórtam a magokat is. Aki eszik húst, az pirtíhat egy kevés bacont is rá, jót fog neki tenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése