Egy könnyed, kellemes nyári vacsorát alkottam tegnap, a kísérő pirítós volt hozzá bagettből.
Hozzávalók 2 főre: 2 db avokádó, 1 fél lime leve,1 kis csomag mini mozzarella, 8 szem koktélparadicsom,1 nagy evőkanál genovai pesztó, só, bors, bazsalikomlevél.
Elkészítése: A mozzarella golyókat és a paradicsomokat félbevágom és összekeverem a pesztóval, sózom, borsozom. Lehet még hozzátenni egy kevés csili pelyhet is, úgy pikánsabb lesz.
A bazsalikomlevelek egy részét összetépkedem és hozzákeverem a paradicsomos pesztós cucchoz. A többit felhasználom a díszítéshez. Az avokádót ketté vágom, leszedem a külső héját, kiszedem a magházát, picit kimélyítem az üreget. Megspriccelem a lime levével és belekanalazom a tölteléket.
Pirítóssal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése