Hozzávalók 7 fő részére: 2 doboz jackfruit konzerv, 1 nagy bögre rizs, egy nagyobb fej kelkáposzta, olaj, só, bors, köménymag, őrölt paprika, oregánó, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 ek sűrített paradicsom, 2 ek piros arany csemege paprika. Az lecsós alaphoz: paprika, paradicsom, hagyma só, kakukkfű. A tálaláshoz tejföl és reszelt füstölt sajt.
Elkészítése: Főzzük meg a rizst a szokott módon. A konzerveket nyissuk fel, öntsük le róla a vizet. Aprítsunk fel hagymát, fokhagymát kezdjük el pirítani olajon, majd tegyük bele a jackfruit darabokat is. Öntsünk alá kevés vizet, takarjuk le és pároljuk 20 percig, amíg szét nem esik atomjaira darabjaira. Fűszerezzük erősebben, mint ahogy a hússal tennénk. Amikor megsült keverjük össze a rizzsel. A kelkáposztát szedjük leveleire, vékonyítsuk el a vastag középső eret, majd tegyük pár percig forró vízbe a leveleket, amíg nem hajlanak könnyedén. Töltsük meg őket, mintha töltött káposztát csinálnánk. Készítsük el a lecsó ágyat, majd öntsük egy tepsibe vagy kerámia tálba a lecsót, helyezzük el rajta a töltött kel leveleket. Fedjük be jól a maradék kel levéllel, hogy ne égjen meg, vagy takarjuk le alufóliával. 180 fokos sütőben süssük fél órát legalább. Tálalásnál tegyünk rá tejfölt és szórjuk meg reszelt füstölt sajttal. Ez utóbbi el is maradhat.:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése