Hű de jó hosszú lett a cím :):)
A kaja viszont nagyon finom, bátran merem ajánlani.
Hozzávalók: sárgarépa, petrezselyemgyökér vegyesen, olaj, só, bors. Az öntethez, méz és balzsamecet, kevés vaj.
A rizi-bizihez zöldborsó, rizs, kis hagyma, olaj.
Elkészítése: A zöldségeket meghámozzuk, majd egy tepsiben elrendezzük sütőpapíron. Sózzuk, borsozzuk és egy kevés olajjal meglocsoljuk. 200 fokos sütőben kb 35-40 percig sütjük. (attól is függ a sütési idő, hogy milyen vastagok a répák) Közben elkészítjük az öntetet. Egy láboskába teszünk 1 jó nagy evőkanál mézet és ráöntünk kb 1 dl balzsamecetet és beforraljuk. 3-4 dkg vajat felkockázunk és elkeverjük a mártásban. Ráöntjük a sült zöldségekre és még 10 percig sütjük.
A rizi-bizi készítését gondolom nem kell ismertetni. :)
3 megjegyzés:
Ez a sült répás dolog jól hangzik.😃
Anno nézegettem a marokkói sült sáegarépát. Az készül hasonlóan.
Finom is ám, prószáld ki :)
Megjegyzés küldése