Hozzávalók 2 főre : Kis kisebb vagy egy nagyobb cukkini. A legszebb akkor lesz, ha két kisebb méretű cukkinit kapunk, de eltérő színekben. Sárga és zöld egymásra rétegezve gyönyörű eredményt ad, de nekem csak zöld volt tegnap. Kell még hozzá egy bögre rizs megfőzve, 2 tojás, némi reszelt sajt, nálam ez kb 6-7 dkg volt. Az eredeti receptben 30 dkg darált hús is van, elkészítve, azaz megfűszerezve, elősütve. Én pár kanál szószos babot használtam, de ezt nem árt előtte összetörni, hogy a bab felszívja a szószt. Vagy apróra vágott pirított gombával is el lehet készíteni. Só és bors a fűszer, meg egy pici olívaolaj, a cukkini grillezés előtti bekenéséhez.
Elkészítése: A cukkinit vékonyan és egyenletesen felszeleteljük, megolajozzuk vékonyan, majd mindegyiket mindkét oldalán meggrillezzük. Ezt követően egy tortaforma aljába tegyünk egy edénykét, pici hőálló tálat, vagy mint én is találékonyan, egy nagyobb pogácsaszaggatót.
Hagyjuk a cukkini szeleteket túllógni az edény falán, mert a végén majd be is kell takarni az ételt.
A rizst keverjük el sóval, borssal, 2 tojással és a reszelt sajttal, majd az egyik felét egyenletesen oszlassuk el a tortaforma alján és egy kanállal nyomkodjuk le.
Ezt követi a töltelék, ami lehet darált hús, vagy más alternatív töltelék is. Egy a lényeg, ne legyen ilyen leveses állagú, mert akkor kifolyik sütés közben! Én is tanultam a hibámból, legközelebb erre ügyelni fogok.
Jöhet a második réteg rizs, ezt is szorosan nyomkodjuk le, egy kanál segítségével.
Majd a végén hajtogassuk rá a cukkinit.
180 fokos sütőben süssük 20-25 percig.
Miután megsült, óvatosan fordítsuk meg, távolítsuk el a formát, majd a közepén található tálacskába tegyünk mártogatós szószt. Most én édes-savanyú mártást használtam. Mivel nem tálacskával sütöttem, így nekem el kellett távolítanom a pogácsaszaggatót. Szerencsére a nyílásba remekül beleillik a kaviáros üvegecske, így azzal tálaltam. :)
2 megjegyzés:
Igen jól néz ki 🤗, én is séfklubbos 😊
Hát mit gondolsz ki fertőzött meg a séfklubbal? :):):):)
Megjegyzés küldése