A TV Paprikán az egyik kedvenc sorozatom ismétlik, Rick Stein mediterrán kirándulását Velencétől Isztambulig. Tegnap Görögország volt a palettán, már láttam ezt a sorozatot is, de tegnap valamiért felkeltette az érdeklődésem a töltött zöldség. Biztosan azért, mert húsmentes és alacsony kalóriatartalmú, amit mostanság erősen preferálunk a családom hölgytagjaival.:)
Hozzávalók ( 2 személyre): 2 paradicsom, 2 paradicsom alakú paprika, hagyma, fokhagyma, menta, petrezselyemzöld, oregánó, sűrített paradicsom, só, bors, rizs, kevés olívaolaj.
Elkészítése: először a paradicsomot és a paprikát készítsük elő, mossuk meg és a paprikának vágjuk ki a magházát, a tetejét tegyük félre, később jól jön. A paradicsomoknak is vágjuk le a tetejét, majd kanalazzuk ki a belsejét. Öntsünk egy serpenyőbe kevés olajat, pirítsunk meg rajta egy fej összevágott hagymát, 2-3 fokhagymagerezdet és a paradicsom kivájt belsejét. Tegyünk még hozzá 2-3 tk. paradicsompürét, majd öntsük fel kevés vízzel, hogy ne kapjon oda. Öntsük bele a rizst (egy kis pohárral elég) és öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel, vagy ha van csirke-alaplé akkor azzal. Fűszerezzük sóval, borssal, szárított oregánóval és tegyük bele a felaprított zöldet is. Fözzük addig fedő alatt, amíg a rizs fel nem szívja az összes nedvességet. Ezt követően kanalazzuk bele a rizst a zöldségekbe, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg egy kevés olajjal, öntsünk alá egy kis csészényi vizet és 140 fokon süsük legalább 1 órát, alufóliával letakarva.
Egytálételnek is kiváló, de ha valaki köretnek eszi, úgy is jó.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése