Igaz, hogy a címben megjelölt ételt én először a saláta kategóriában ettem, de simán be lehet illeszteni főétkezésnek is, ha egy kicsit megturbózzuk..)
Most én is ezt tettem, így került még a saláta tetejére némi pirított tökmag is, így számomra teljes értékű második fogás volt. Még a vendégem is (aki egyáltalán nem szokott ilyesmiket enni) megdicsérte.
Hozzávalók: 1 csésze köles, 2 db kaliforniai paprika ( piros és sárga) 1 fej hagyma, olívaolaj, só, bors, kakukkfű, némi tökmag, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A kölest olajon megpirítjuk, majd felöntjük 2 pohár vízzel, sózzuk, borsozzuk kb 20 perc alatt alacsony lángon készre főzzük.
Egy másik serpenyőben olajon megfonnyasztjuk a hagymát és a paprikákat, megszórjuk kakukkfűvel, picit sózzuk. Majd összekeverjük a kettőt, pirítunk a tetejére egy kevés tökmagot és megszórjuk vágott petrezselyemzölddel.
A receptet Micheliszné Teritől kaptam a Mézesünnepen, Himesházán.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése