A receptet az Eating Well videói között találtam, azonnal megtetszett, szokás szerint. :)
Hozzávalók 3 fő részére: 1 nagy fej brokkoli, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek liszt zabkorpával keverve, 3 dl zöldségleves, 10 dkg light krémsajt, 12,5 dkg cheddar sajt, só, bors, tk kiőrlésű kenyérmorzsa, 5 dkg vaj, 2 ek olívaolaj.
Elkészítése: a brokkolit szedjük rózsáira és pároljuk meg. A hagymát, fokhagymát vágjuk apróra és olívaolaj és a fele vaj keverékén kezdjük el lepirítani. Amikor üveges, szórjuk meg a lisztes zabkorpa keverékével, majd öntsük fel a zöldséges alaplével. (lehet vízzel és zöldséges ízesítővel is készíteni) Amikor besűrűsödött tegyük bele a krémsajtot, keverjük jól el, majd a cheddar sajt felét is lereszelve, fűszerezzük sóval, borssal. Tegyük agy tűzálló tálba a brokkolit, kicsit vágjuk össze késsel, majd egyengessük el. Öntsük rá a sajtos keveréket, olvasszuk fel a vaj másik részét, keverjük el a tk zsemlemorzsával és szórjuk a sajtos keverék tetejére. Szórjuk rá a cheddar sajt második felét is majd toljuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük 30 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése