A polenta nagyon finom! Persze nekünk jó lesz az puliszkának is, de én mint Olaszország imádó, polentának nevezem és ennyi.:)
Polentát főzni egyszerű dolog, főleg ha van olyan fantasztikus keverékünk mint ami nekünk volt a hétvégén, vargányás kukoricadara.
Elkészítése: A kukoricadarát kétszeres mennyiségű forró vízhez adagoljuk (ínyencek tejjel is megfőzhetik, csak akkor még jobban kell vigyázni arra, le ne égjen), majd állandó keverés mellett lassú tűzön 10-15 percig főzzük. Amikor már jó sűrű hozzáadunk kb 5 dkg vajat és ezzel is jó alaposan kikeverjük. Egy kiolajozott edénybe öntjük és hagyjuk hideg helyen megdermedni. Ezt követően felszeleteljük és a grillserpenyőben mindkét oldalát ropogósra sütjük. Nagyon finom köret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése