A napokban láttam egy kis videót arról, miként lehet természetes színezékkel varázsolni a köreteket, mint pl a rizst vagy a bulgurt. Nagyon megtetszett, így tegnap megszületett a lila színű rizs.
Elkészítése nagyon egyszerű: vettem egy kisebb fej lila káposztát, négybe vágtam és pár percig forraltam, amíg ki nem engedte a színét. Ezt követően leszűrtem és egy pici rizsecetet adtam a vízhez, így a kékes szín lilává változott. A káposztát utána még fel lehet használni, pl panírozva rántott káposztának, vagy laskára vágva salátának. A leszűrt főzővízzel engedtem fel pirítás utána rizst. Legközelebb céklával színezek, utána meg kurkumával. De spenóttal is lehet zöldre. :) Számtalan variáció és lehetőség áll előttünk nap mint nap, csak észre kell venni.
A rizshez édesburgonyás-vöröslencsés curryt készítettem, de az már szerepel itt a blogon, ezért nem írnám le még egyszer.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése