A good food legutóbbi számában találtam ezt az ételt, kicsit másként készítettem el, no de nem is én lennék, ha szolgalelkűen másolnám le a recepteket. :)
Hozzávalók 2 fő részére : 150 gr vörös lencse, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, római kömény, cayenne bors, koriander, kurkuma, garam massala, 2 babérlevél, 2 ek paradicsom püré, olaj, 2 dl tejföl ( vagy joghurt). A zöldségek : sárgarépa, zeller, cékla, kelbimbó és egész fej fokhagyma, fűszerezése porított fokhagyma, kakukkfű, só.
A dahl-hoz a hagymát vágjuk apróra és a fokhagymát is nyomjuk át fokhagyma présen. Aztán tegyünk a tűzhelyre egy vastagabb aljú lábost, vagy mélyebb serpenyőt és pirítsuk meg a fűszereket forró olajban. Tegyük hozzá a paradicsompürét is, majd a két fajta hagymát. Pirítsuk ezzel is pár percig, majd öntsük fel 1 liter vízzel és forraljuk, amíg a hagymák szét nem főnek. Ezt követően dobjuk bele a babérlevelet is, majd a lencsét is tegyük hozzá. Főzzük 10-15 percig, amíg a lencse meg nem puhul, majd vegyük ki a babérlevelet és keverjük el benne a tejfölt, vagy joghurtot. A zöldségeket a zeller és a fokhagyma kivételével, csak mossuk meg alaposan. A zellert hámozzuk meg, a fokhagymáról hántsuk le a külső héjat, de hagyjuk egyben. Ezt követően a zöldségeket vágjuk fel hasábra, a nagyobb kelbimbókat félbe. Tegyük az egészet egy tepsibe, locsoljuk meg olajjal és szórjuk rá a fűszereket. Alaposan forgassuk meg őket, hogy mindenhol érje az olaj és a fűszer is, majd toljuk be 200 fokos sütőbe és süssük őket roppanósra. A fokhagymából ki lehet nyomni az édesre sült belsejét, ezzel még dúsíthatjuk a főzelékünket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése