A recept úgy kezdődik, végy egy barátnőt, aki segít darabolni :) A többi már megy, mint a karikacsapás.
Hozzávalók 2 főre: 1 fél csirkemell filé, 2 db szárzeller, 1 fél kicsi zellergumó, 1 db újhagyma, 1 db csilipaprika, ujjnyi gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 brokkoli rózsa, 1 marok reszelt sárgarépa, 1 pak choi, só, bors, ázsiai fűszerek, koriander, citromnád, 1 fél lime héja és leve, földimogyoró és szezámolaj, tk kiőrlésű chow mein tészta 2 tekercs, 1 ek halszósz, 1 ek szójaszósz.
Elkészítése: A csibemellet daraboljuk fel, egyforma méretűre, a zöldségeket vágjuk vékony csíkokra. Fogjuk a wokot és öntsünk bele mogyoróolajat, melegítsük fel forróra, majd szórjuk bele a csibehúst és kezdjük el pirítani. Szórjuk meg az ázsiai fűszerekkel, majd amikor megpirult, vegyünk ki a wokból. Öntsünk még egy kevés szezámolajat az edénybe és kezdjük el pirítani a zöldségeket is. Először a csilit, a gyömbér és a fokhagymát, majd a keményebb zöldségekkel folytassuk, a zeller, brokkoli és a pak choi fehér részei, meg a szárzellet mehet az edénybe. Pár percig pirítsuk magas lángon, tegyük hozzá a brokkolit, majd a sárgarépát az újhagymát és a pak choi zöldjét is. Reszeljük bele a lime héját, facsarjuk bele a levét, öntsük hozzá még a halszószt és a szójaszószt, majd tegyük vissza a csirkehúst is. Közben a tésztát főzzük ki, szűrjük le és azzal is pirítsuk még át.
2 megjegyzés:
Köszönöm szépen a receptet. Az egyik kedvencem, de itthon még soha nem készítettem el. Na, majd most...:)
Nagyon szívesen, remélem jól sikerül majd :)
Megjegyzés küldése