Semmi különlegesség, semmi trükk, a maga egyszerűségében is ízletes étel a mai ebéd. A fiatalabb kislánykám egy hasonló étellel várt haza a hosszú utazásról, annyira finom volt, hogy eldöntöttem egyszer én is csinálok egy ilyen ebédet.
A tészta különlegessége, hogy vörös lencséből készült, gluténmentes, de a többi összetevő átlagos, hétköznapi.
Hozzávalók 6 fő részére: 500 gr vöröslencséből készült fusili, 150 gr teljes kiőrlésű lisztből készült szarvacska tészta, 1 üveg zöld pesztó, 8 db lecsó paprika, 1 kg paradicsom, 3 nagy fej hagyma, 6 db tojás, olívaolaj, só, bors, kakukkfű, reszelt parmezán, friss bazsalikom.
Elkészítése pofonegyszerű. :) A lecsót a szokásos módon megfőztem, belehabartam a tojásokat, kész. A tésztát 9 percig főztem, sós vízben, majd leszűrtem, hozzákevertem a pesztót, megszórtam reszelt parmezánnal, díszítettem friss bazsalikommal, és a kettőt együtt tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése