A receptet itt találtam. Nagyon megtetszett így ez lett a mai ebédünk.
Hozzávalók 7 fő részére: 3 közepes fej karfiol, 1 csésze liszt, 1 ek szóda bikarbóna, 1,5 csésze tej (lehetőleg szója) 0,5 csésze szójaszósz, 0,5 csésze agave szirup ( én most juhart használtam) 1 ek szezám olaj, 1 ek rizsecet, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek friss gyömbér(aprítva) 1 ek keményítő
Elkészítése: melegítsük elő a sütőt 230 fokra. A lisztet, szódabikarbónát és tejet keverjük el alaposan. A karfiolt szedjük rózsáira és forgassuk bele a lisztes tejes keverékbe. Egy nagy tepsibe tegyünk sütőpapírt, majd fektessük rá a megmártott karfiolokat. Süssük 10 percig, amíg a lisztes keverék meg nem szárad rajta. Vegyük ki, öntsük egy nagyobb tálba és hagyjuk 5-10 percig hűlni. Közben készítsük el a szószt. A szójaszószt, szirupot, szezámolajat és rizsecetet tegyük egy lábosba, és kezdjük el melegíteni. Közben a fokhagymát és a gyömbért is aprítsuk fel, adjuk hozzá, majd a kukoricakeményítő is mehet az edénybe. Kevergessük, amíg be nem sűrűsödik. Öntsük a karfiolra, jól forgassuk át, majd egy újabb sütőpapírt tegyünk a tepsibe és öntsük át ide a megforgatott karfiolokat. Süssük újabb 10 percig (lehet picit tovább is) 230 fokon. Párolt rizzsel kínáljuk. Tálalásnál szórjuk meg metélőhagymával ( én most petrezselyemzölddel) és szezámmaggal a karfiolokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése