Én most egy pörkölt alapot készítettem belőle, amit sütőtökös palacsintába csomagoltam egy szelet sajt kíséretében és almás-ananászos salátával tálaltam.
Hozzávalók 5 főre: egy csomag jackfruit, egy nagyobb fej hagyma, fokhagyma, paprikapüré, paradicsompüré, bors, fűszerpaprika, só, olíva olaj. Ebből sütöttem egy ragut.
A palacsintához (10 db): sütőtök megsütve kikaparva ( egy orange tök fele) 4 db tojás, (itt leszek bajba, mert nem szoktam mérni) teljes kiőrlésű liszt, és tej, amivel viszonylag sűrű palacsinta tésztát kapunk. Sütés előtt hígítottam szódavízzel. Olaj a sütéshez, kevés, mert teflonba sütöttem.A palacsinta csomagok összeállításánál a tészta közepére halmoztam egy púpozott ek. ragut, ellapogattam, arra jött egy szelet óvári sajt, becsomagoltam.
A salátához, összedaraboltam egy fél ananászt, lereszeltem 3 db almát, összevágtam egy kis fej lila hagymát, majd kevertem bele némi rukolla levelet is. 2 tojás sárgájából kikevertem a majonézt, amit mustárral ízesítettem és egy kevés tejfölt is kevertem bele.
sütőtökös palacsinta
jackfruit ragu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése