Most ricottás spentótos töltelékkel készült. A képen szerepel még saját zsírjában lesütött bőre nélküli csibecomb és krumplipüré is.
Hozzávalók: nagy fejű gomba ahány fő annyiszor 2. v 3. db. Én most 3 főre készítettem, ehhez számolva vannak az összetevők. 1 doboz ricotta túró, 250 gr spenót, olívaolaj, só, bors, fokhagyma, parmezán sajt a tetejére.
Elkészítése: a gombafejekből kitörjük a tönköt, kikaparjuk egy kanál segítségével a spróralemezeket is. Megspricceljük egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk és betesszük sülni 180 fokos sütőbe 15 percet. Eközben elkészítjük a tölteléket. A spenótot megpároljuk egy kevés olajon, teszünk rá zúzott fokhagymát és egy kevés sót és borsot is. Összekeverjük a ricottával, majd betöltjük a gombafejeket. Megszórjuk reszelt parmezánnal és visszatoljuk a sütőbe még 10 percre. Mi krumplipürével ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése