2011. november 28., hétfő

rizsgolyók

Limaránál láttam ezt az ételt. Annyira megtetszett, hogy azonnal ki is kellett próbálnom.
Nagyon finom és egyszerű az elkészítése. Igazán, ha semmi mást nem eszünk mellé, csak salátát, akkor kímélő étel. 
Hozzávalók ( 4 fő részére) : 25 dkg rizs, 15 dkg füstölt sonka, 1 fej hagyma,15 dkg sajt, só, bors, petrezselyemzöldje, tojás, zsemlemorzsa, olaj
A rizst megfőzzük és langyosra hűtjük. Én tettem az ételbe hagymát is, mert úgy gondoltam, nem árt bele. :)  1 fej hagyma kockára vágva, olajon átsütve, ebbe mehet a szintén apróra kockázott füstölt sonka, amivel szintén pirítjuk. Én ehhez a keverékhez tettem a rizst és a reszelt sajtot, jól összeforgattam. Ezután mehet bele az apróra vágott petrezselyemzöld, és a fűszerek. Kisebb golyókat formáztam, majd felvert tojásba és zsemlemorzsába forgattam, kisütöttem olajban.

Sárgarépa salátával és paradicsommal tálaltam.

5 megjegyzés:

1 írta...

Ez fincsi, és viszonylag olcsó, és fincsi :) én is csináltam már ilyet. És fincsi, mondtam már? :)

Lazac írta...

És valóban fincsi :):):):)

Elf írta...

hűűűűűűűűűűűűű, ezt megcsinálom :)

Lazac írta...

Mondtam, hogy tetszeni fog :):):):)

Elf írta...

háétvégére be is irányoztam, embernek hússzelettel, magamnak natúr :)