Az elkészítés módja megegyezik a hagyományos rakott krumplival. A krumplikat héjában megfőzöm, ugyanúgy a tojásokat is. 2 nagy fej hagymát felaprítok apró kockára, majd olajat téve alá, megfonnyasztom. Amikor már jól összesült, sózom és meghintem tört pirospaprikával. Ezzel már nem sütöm tovább, nehogy a paprika kesernyés ízű legyen. 2 dl növényi alapú főzőtejszínt kikeverek sóval és szerecsendióval. A natur mozzarella sajtot felvágom csíkokra. A megtisztított krumplit és tojást pedig karikára szeletelem. Egy tűzálló tál aljába teszek pár csipet margarint és elkezdem kirakni a krumplival. Egy sor krumpli, egy sor pirított hagyma, egy sor tojás. Az első rétegezés kész, meglocsolom a tejszín felével, majd folytatom a rétegezést. Végül befedem karikára vágott krumplival és a szeletelt mozzarellával. Előmelegített 150 fokos sütőben 15 percig sütöm, amig a sajt kis színt nem kap.
9 megjegyzés:
Gufta... :)
remélem jó is :):)
Biztos finom! :)
majd délben kiderül :)
Érzed már a jótékony hatását a diétának?
Hű ez nekem nagyon bejön, régóta gondolkodom egy ilyen diétán, de lusta voltam recepteket gyűjteni. De most már van, aki kigyűjti nekem :)
hétvégén ilyet eszünk! :)
Írsz olyan növényi alapú tejszín márkanevet? (Kutty', aki lusta a polcon kotorászni:-))
Pötty!
Gran Cucina, Tecsóban lehet kapni.
Macskusz!
Szerintem nagyon jó ízű ételeket lehet készíteni :)Ezeket kitörpölöm, a hozzávalók átgondolásával, de szívenes gyűjtöm neked :)
Gabi!
Igen, sok mindenben, szerencsére. :)
Én az ilyen egészséges receptek kiválogatásában balfék vagyok (vagy lusta) úgyhogy hálásan köszönöm, hogy ide gyűjtöd őket :)
Megjegyzés küldése