Hozzávalók : 2 db padlizsán, 3 csésze főtt rizs, 20 dkg mozzarella sajt, paradicsom ( én napon szárítottat használtam), só, bors, olaj, 3 db tojás
A padlizsánokat megmostam, és héjastól felszeleteltem 5 mm vtg-ra. Olajban hirtelen mind a két oldalukon kisütöttem, majd papírtörlőn leitattam a felesleges olajat. Ezt követően egy tűzálló edényben rétegeztem a következőképp
Alulra rizs került, majd a tetejére a megsült padlizsánszeletek, és pár szem napon érlelt paradicsom, megint rizs, megint padlizsán és paradicsom. A végén rizzsel zártam le, közben a rétegeket enyhén sóztam és borsoztam is. 3 db tojást felvertem és leöntöttem vele a rétegeket, majd betakartam a 20 dkg mozzarella sajttal. Sütőben 200 fokon 20 percig sütöttem. ( Megjegyzés : a rizs a tegnapelőttről maradt zöldbabos rizs volt)
2 megjegyzés:
Hús nélkül is nagyon jó lehet!!! :)
igen, nagyon finom volt :)
Megjegyzés küldése