2019. szeptember 25., szerda

Töltött batáta

Vagyis édesburgonya, ha úgy jobban tetszik. Ez a verzió most csilis babos barna rizzsel lett megtöltve és a tetejére reszelt sajt került. Vegyes jégsaláta, koktélparadicsom, salotta hagyma és avokádó volt a kísérője, egy kis olívaolajjal, fehér balzsamecettel.
 Hozzávalók: fejenként egy édesburgonya, 1 doboz csilisbab keverék, só, bors, fűszerpaprika, római kömény, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj,1 tasak előfőzött barna rizs, némi reszelt sajt a tetejére.
Elkészítése: A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, olívaolajban megfuttatjuk és hozzáöntjük a kész csilis bab keveréket és együtt sütjük a kettőt, közben fűszerezzük, ízlés szerint. Amikor a keverék jól besűrűsödött, hozzáadjuk az előre megfőzött barna rizst is. Az édesburgonyákat megmossuk, megszurkáljuk villával, majd 180 fokos sütőben puhára sütjük. Középen kettévágjuk, betöltjük a csilis babos keveréket, ráreszeljük a sajtot és még egy picit együtt sütjük, amíg a sajt rá nem olvad. Vegyes salátával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: