2017. szeptember 19., kedd

Ezt a kaját imádom!

Ami nem más, mint pirított zöldségek kuszkusz-szal. Nagyon szeretem a bulgurt is és a kuszkuszt is, pedig az arab konyha úgy gondolom távolabb áll tőlem, mint az európai vagy a keleti konyha. Mégis ez a 2 összetevő mindig helyet kap a palettámon.
Hozzávalók: 500 gr kuszkusz, ízlés szerint  otthon fellelhető zöldségek, olíva olaj, só, bors, petrezselyemzöld. Ebben most van gomba, padlizsán, csicseriborsó, kaliforniai paprika, hagyma.
Elkészítése: A zöldségeket felkockázzuk és olajon megpirítjuk. Amikor elkészült egy tálba öntjük és fűszerezzük. A kuszkuszt kimérjük egy hőálló edénybe ( a legjobb egy bögrével) és ugyanannyi sós forrásban lévő vízzel felöntjük. Letakarjuk és kb negyedórát állni hagyjuk. Ez alatt a szemek megduzzadnak. Egy villával átkeverjük, hozzáöntjük a pirított zöldségeket és megszórjuk friss petrezselyemmel. Hidegen, melegen egyaránt finom.

Nincsenek megjegyzések: