2017. szeptember 18., hétfő

Gombás töltött mángold egy kis tévedéssel

Majd a recept végén kitérek a tévedésemre, meg is mutatom, bár még a kép sem sikerült igazán, ezzel is bizonyítva, hogy nem hoztam jó döntést.
Akkor következzen a recept leírása.
 Hozzávalók: egy szép nagy csokor mángold, így vettem a piacon, de kb 30 levél volt benne. 250 gr gabonakeverék ( ami tartalmazott tönkölybúzát, durumbúzát, hosszúszemű hántolatlan vörösrizst és vörös lencsét, az ALDI-ban kapható) 250 gr csiperke gomba, 1 fej hagyma,  50 gr reszelt parmezán sajt, 2 tojás, só, bors, petrezselyemzöld, olaj. A mártáshoz 2 ek szárított vargánya, 2 dl tejszín, só, bors.
Elkészítése: Először főzzük meg a gabonakeveréket és hűtsük ki. A gombát és a hagymát vágjuk apróra, és egy serpenyőben, olajon pirítsuk meg. Öntsük össze a gabonakeveréket a gombás keverékkel, adjunk hozzá 2 tojást, a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, jól keverjük össze. A mángold leveleit mártsuk pár másodpercig lobogó forró vízbe, majd vágjuk ki a kemény fás nyelüket. Ezt követően, mint a töltött káposztánál, töltsük meg a leveleket és göngyöljük fel. 180 fokos sütőben süssük át őket, nem kell sokáig, csak amennyi a tojásnak kell, kb 10-15 perc. Itt következik a tévedésem.  Az jó ötletnek bizonyult, hogy mindezt vargányás mártással tálaljam, az már nem, hogy ráöntsem és úgy süssem át a sütőben. Mindig tanul az ember.:) Látványra sem szép, de amikor megsül, na az kimondottan csúnya látvány, le sem fotóztam...

2 megjegyzés:

Marika néni írta...

Reszelt sajtot kellett volna a tetejére szórnod, az jótékonyan eltakarta volna.

Lazac írta...

Ez nekem is eszembe jutott, de valahogy a vargánya mártáshoz nem tudtam elképzelni. Délután jöttek a visszajelzések, hogy brutál finom volt így is :):) Nyitnom kellene egy olyan címkét is, hogy "ronda de finom" :)