2017. szeptember 29., péntek

Sárgarépa főzelék forever

Gyerekkorom óta szeretem ezt a főzeléket. Mondjuk én majdnem minden főzelékért rajongok :) Most rántás nélkül, kukoricakeményítővel habarva készült, de így is finom és nekem megunhatatlan.
Feltétnek most egy kész bio zabfasírtport használtam, az ALDI-ban lehetett kapni.
 Hozzávalók 4 fő részére : 1 kg sárgarépa, 1 fej hagyma, 1 doboz 10 % főzőtejszín ( igen, én is jobban szeretem az állatit használni, ami 30 %-os zsírtartalmú, de most nem fér bele) 1 ek olíva olaj, 1 ek kukoricakeményítő, só, bors, petrezselyemzöld. A feltét az ALDI-ban készen kapható bio zabpehelyfasírt porból (145 gr) készült. A sütéshez egy kevés olajat használtam fel.
Elkészítése: a sárgarépát lereszeltem ( géppel, mert úgy gyorsabban megy) majd 1 ek olajon megdinszteltem az apróra vágott hagymát. Amikor üvegesre pirult, hozzáadtam a sárgarépát, alacsonyra vettem a hőmérsékletet és fedő alatt "izzasztottam". Nagyon lassan pároltam, így nem égett le és nem kellett vizet adni hozzá. Amikor már jó puha lett, akkor egy bögre vízben elkevertem a kukoricakeményítőt, felöntöttem vele, sóztam, borsoztam és hozzáadtam a tejszínt is. A legvégén tettem rá az apróra vágott zöldet.
A fasírtport előírás szerint felöntöttem 175 m forró vízzel, hagytam 10 percet állni, majd vizes kézzel kis pogácsákat formáztam belőle és teflon serpenyőben kevés olajon megsütöttem.

2 megjegyzés:

Agyrágóbogár írta...

Én nagyon szeretem :) Ez is olyan, hogy ahány ház annyi recept és mégis mindegyik finom. Én például teszek egy kis fokhagymát is bele, nem teszek keményítőt (lisztet se) csak a tejszínt hagyom besűrűsödni és valahogy eddig nem jutott eszembe lereszelni a répát, hanem a géppel gyorsan felszeleteltem DE legközelebb biztos reszelem így,mert miért ne!

Lazac írta...

Hát helló itt! :):) Az is nagyon jó módszer ahogy Te csinálod. :) Én is teszek bele néha fokhagymát, mert szeretem az izét, de most több embernek főzök, így próbálok mindenki ízlésének megfelelni :) Minden nap 6 fő részére készítek ételt, ezek barátok, családtagok, és mindenki így akar enni. Nem is értem :) Legközelebb kipróbálom a csak tejszínes változatot is. :)