2011. szeptember 26., hétfő

hagymás csirkemáj, grillezett sütőtökkel

Hozzávalók : 0,5 kg csirkemáj, 1 kisebb sütőtök, 2 fej hagyma, só, bors, majoranna, olaj, zsálya, fokhagyma. A sütőtököt megmossuk, majd fél centi vastag szeletekre vágjuk. Kiolajozott tepsibe tesszük, úgy, hogy lehetőleg ne fedjék egymást a szeletek. Sózzuk, borsozzuk, majd a grillezőt 250 fokra állítjuk és betoljuk a sütőbe, pirulni. Közben 2-3 fej fokhagymát gerezdekre szedünk és a tök mellé tesszük sülni, pár zsályalevéllel együtt. Miközben a tök grilleződik, elkészítem a hagymás májat. A csibemájat megtisztítom a hártyáktól, maradék oda nem illő dolgoktól és szűrőben átöblítem. 2 fej hagymát szeletekre vágok és odateszem egy serpenyőbe sütni. Borsozom és megszórom bőven majorannával. Amikor a hagyma karamellizálódott, hozzáteszem a májat és pár perc alatt átsütöm. Sózom és letakarom, hogy a gőz még egy kicsit átjárja.    

3 megjegyzés:

Alessia írta...

Grillezett sütőtök??? Aszta...! Atom jól néz ki - meg az előző is! :) :)

(Azt kell beírni, hogy "epigfis" : Erika, Béb, Lazac - becarok.... :) :) )

Vizicsibe írta...

Hogy te hogy tudsz kombinálni :):):):) epigfis :):):):)

Aham, grillezve, zsályalevéllel, fokhagymával, kissé sósan, egészen más ízvilág mint a megszokott sütőtök íz :)

Alessia írta...

Nemtom, nekem mindig ilyen jön ki, amit tudok értelmezni... :) :) :)

Most pl: votenes - szavazz a lochnessi szörnyre... világos... :D

Jáj.... asszem bekattantam... :D