2011. szeptember 24., szombat

zöldségfasírt

Zöldséges fasírt a blogban már szereplő fasírtporból, párolt káposztával
A fasírt zacskóján rajta van a használati utasítás, bár nem bonyolult. Az előírt mennyiségű vízzel összekeverjük a kész port, állni hagyjuk fél óráig. Vizes kézzel kis gombócokat formázok, kissé szétlapítom és vékonyan kiolajozott teflon serpenyőben mindkét oldalát rövid idő alatt átsütöm. Papírtörlőre szedve a felesleges zsiradékot leitatom róla.
A káposztát legyalulom és olajozott forró serpenyőbe átpirítom. Közben felkarikázok egy fej lilahagymát és egy kisebb piros húsú paprikát is, ezt is hozzáadom a káposztához és együtt sütöm őket. Fűszerezem sóval, borssal, római köménnyel.

Nincsenek megjegyzések: