2011. szeptember 24., szombat

töltött paprika máshogy

Bulgurral, qiunoával és sült padlizsánnal töltött paprika
A bulgurt és quinoát egy lábasban, kevés olajon átpirítom. Felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel és kevés sóval, bió zöldségkeverékkel lassú tűzön puhára főzöm.
A padlizsánt felkarikázom, forró serpenyőbe téve, kevés olajon átpirítom. Sózom, majd 2-3 gerezd fokhagymát összenyomok és azt is a padlizsánhoz adom. Kevés borssal és kakukkfűvel fűszerezem. Amikor készen van, átsült a padlizsán, kissé szétnyomkodom, majd hozzákeverem a gabonakeveréket. Vastag piros húsú paprikát kettévágok, a magházát eltávolítom, majd a masszát beletöltöm a paprikába. A tetejére egy kevés cottage cheese-t teszek díszítésképp.
Ezt az ételt lehet így is fogyasztani hidegen, de meg is lehet sütni, 20 percig, 180 fokos sütőben, akkor mozzarella sajtot teszek a tetejére.

Nincsenek megjegyzések: