2011. szeptember 26., hétfő

polentás spenót

Hozzávalók: 2 bögre  kukoricadara, víz, só, kókuszzsír, bors, csilipehely, 30 dkg friss spenót, fokhagyma, 1 db mozzarella
          

A kukoricadarát kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük. Forrásban lévő vízbe öntjük bele a darát és szinte állandóan keverjük, amíg meg nem fől. Ezt követően egy kevés kókuszzsírral elkeverjük, majd alufóliára terítjük és hagyjuk kihűlni. Fűszerezzük frissen őrült borssal és csilipehellyel. Miközben hűl a polenta, a spenót leveleket megfuttatjuk olajon, 2-3 gerezd fokhagymával, sózzuk, borsozzuk. Lecsöpögtetjük, mert elég sok levet enged, majd a kihűlt polentára terítjük. Felszeleteljük a mozzarellát és azt is elhelyezzük a tetején, majd feltekerjük, mint egy piskótatekercset.

Fogyasztatjuk ebben az állapotában is, de én egy picit átsütöttem tálalás előtt. Ekkor vékonyan meg kell olajjal kenni a tetejét és 180 fokos sütőben 20 percig sütni, majd szeletelni.

Nincsenek megjegyzések: