2010. október 3., vasárnap

pangasius

Mai ebédünk pangasius filé sütve, karfiolos köleslepénnyel


Hozzávalók : 1 csomag pangasius filé, tk tönkölybúzaliszt, bors, fokhagymasó, tört pirospaprika, olaj a kisütéshez


A köleslepényhez  a tegnapról megmaradt köles, 1 fej karfiol, 1 fej hagyma, 2 tojás, kevés tk tönkölybúzaliszt.


Először a lepényt készítem elő. A karfiolt rózsáira szedem és megfőzöm sós vízben. Leszűröm és villával összetöröm. A zöldséges kölest hozzákeverem, utánaízesítek ha kell ( nem valószínű, mert a karfiol is sós vízben főtt, a kölest megízesítettem tegnap a főzésnél) 2 egész tojással és kevés tk tönkölybúzaliszttel elkeverem. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kiolajozok, belesimítom a masszát és 200 fokon sütöm addig, amíg a teteje szép ropogós nem lesz.


A halat kiengedem, (mélyhűtött) feldarabolom, enyhén sózom ( azért csak enyhén, mert a fokhagymapor is sós). A lisztet elkeverem fokhagymasóval, borssal, tört pirospaprikával és ebbe a keverékbe forgatom a halszeleteket. Forró olajban ropogósra sütöm, majd konyhai törlőpapírra szedem, hogy a felesleges olajat leitassam róla. Lehet diszíteni vékonyra szeletelt lilahagyma karikákkal, ugyanis a candidagomba menekül a hagyma elől. :)

Nincsenek megjegyzések: