2010. október 29., péntek

sárgarépa-krumplipüré

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 3 szál sárgarépa, só, 2-3 dkg vaj,
5 db csirkecomb, biovegeta, bors, olaj
A burgonyát és a sárgarépát meghámozom, összedarabolom, majd kevés vízben, egy csipet sóval odateszem főzni. Amikor puhára főtt, pár karika sárgarépát kiveszek a főzővízből, majd a maradékot összeturmixolom. Ezt követően belekeverem a vajat és a félretett sárgarépa karikákat.
A húst megtisztítom, majd kevés olajat öntök egy fedeles serpenyőbe és felforrósítom. A húsokat hirtelen megpirítom a forró olajban, mindkét oldalukon, hogy kérget kapjanak. Ezt követően felöntöm egy pohár vízzel, fűszerezem, és fedő alatt puhára párolom. Amikor megpuhul, addigra a leve is elfőtt, így nagyon ízletes és vajpuha húst kapunk.

Nincsenek megjegyzések: