Hozzávalók : 1 kisebb fej vöröskáposzta, 2 szelet lazac ( nekem mélyhűtött volt) só, bors, édesítő, őrölt kömény, citrom, gyömbér, csili, citromfű,fokhagyma, olaj
A lazaccal kezdem, bepácolom. A pác a következőkből áll : olaj, só, gyömbér, citromlé,fehérbors,citromfű,csili, fokhagyma. Ezeket összekeverem a tálba, majd a lazac szeleteket beleforgatom és fél óráig állni hagyom. Közben előkészítem a káposztát. A külső leveleit leszedem, és egy gyalu segítségével vékonyan felszeletelem. Kevés olajat öntök egy serpenyőbe, megforrósítom, majd beleteszem a káposztát, sózom, kis idő múlva az édesítővel is megízesítem, borsozom, teszek rá még őrölt köményt, majd a legvégén egy fél citrom levét is rácsavarom.
Szeretem amikor kissé ropogós marad a káposzta, így én nem sütöm sokáig, csak éppen hagyom megpuhulni.
Ezt követően a grillserpenyőt megforrósítom, és a lazac szeleteket megsütöm. 2-3 percig mindkét oldalát, így a hal husa nem szárad ki, belül megőrzi a rózsszín puhaságát, kívűlről pedig kap egy kérget.
5 megjegyzés:
Gufta...! :)
(Ezt Ctrl+V-vel fogom nyomni.... :P :) :) )
OK :):) Vagy csak írj egy G betűt, a többit meg pontozd ki. :)
Az nemjó, mert az már gépont.... :D :D
asszem' a héten ki is próbálom:-)
Pöttyöm!
Okés :):)
Alessia!
Azisjó :):)
Megjegyzés küldése