2010. október 2., szombat

Zöldséges köles bundázott hagymával

Zöldséges köles, bundázott hagymával

Hozzávalók 2 személy részére

1 kisebb csésze ( 1,5  dl ) köles, 1 fej hagyma, fél zacskó mirelit sárgarépa, karfiol, brokkoli keveréke, só, bors, egy csomag petrezselyemzöldje.
Két nagyobb fej hagyma, 1 tojás, 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt.

A hagymát apró kockára vágva olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kölest és együtt pirítjuk. Felöntjük 3 csésze vízzel ( a csésze ugyanaz, amivel a kölest kimértük). Sózzuk, borsozzuk. Amikor a víz felforrt, beletesszük a mirelit zöldségeket és puhára főzzük. Vigyázni kell,  mert a végén a köles hamar odakap. Amikor készen van, belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet.

A hagymákat megtisztítjuk, felszeleteljük 5 mm vastagra. Lehet, hogy szétesik karikákra, az sem baj, de az sem, ha egyben marad, a hagymaszelet. A tojást és a tönkölybúza lisztet összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy palacsintasürűségű tésztát kapjunk. Megsózzuk, majd ebbe mártogatjuk a hagymaszeleteket. Forró olajban kisütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.

Tálalásnál a kölest belesimitjuk egy csészébe, és kiborítjuk a tányér közepére. Körétesszük a hagymát. Salátának kínálhatunk mellé tzazikit, vagy bármilyen más zöldsalátát.

Az étel megfelel a candida diétában fogyasztható ételeknek.

Nincsenek megjegyzések: