Hozzávalók : jégsaláta levelek egyben, 1 paradicsom, pár szelet paprika, citromkarikák a díszítéshez, 1 cs garnélarák ( mélyhűtött) só, bors, gyömbér, csili paprika, hagyma, fokhagyma, olíva olaj, fél citrom leve. babérlevél,
Az elkészítés nagyon egyszerű és főleg gyors.A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk. Egy serpenyőben megforrósítunk kevés olívaolajat, a hagymát megfonnyasztjuk, majd a fokhagymát is hozzátesszük. A fokhagymával egy időben a kiolvasztott, lecsöpögtetett rákokat is beledobjuk a serpenyőbe. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük egy kevés gyömbérrel, rámorzsoljuk a babérlevelet, majd egy kevés őrölt csili paprikával adunk egy enyhe csípős ízt neki. Pár perc alatt összesül, a leve elpárolog. Ekkor rácsavarjuk a fél citrom levét és kész is. Megvárjuk amíg kicsit kihűl és belekanalazzuk a salátalevelekbe, amik ilyenkor tányér célt is szolgálnak. Ehető tányér. :) Díszítjük citromkarikával, paradicsommal, paprikával. Aki akarja ehet hozzá vajas pirítóst, vagy apró kréker kekszeket. Én ezt kihagytam. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése