2010. október 7., csütörtök

padlizsános rizsfasírt

Újabb húsnélküli étel, ami még finom is.
Hozzávalók : ( az adagok nálam kétszemélyesek, ezért nem írom le mindig)
1 padlizsán, 1 gerezd fokhagyma, 1 csésze főtt rizs, 1 tojás, só, bors, 1 cs petrezselyemzöldje, olaj a sütéshez.


A padlizsánt héjastól megsütöm a sütőben. Ezt követően kiszedem a héjából és összetöröm villával a husát. Egy gerezd fokhagymát összenyomkodok, vagy apróra vágok. Összekeverem a padlizsánnal, hozzáadom a bögre főtt rizst, 1 tojást, a fűszereket, és a végén az apróra vágott petrezselyemzöldjét is. Összekeverem, ha nem áll össze masszának, egy kevés tk tönkölybúzalisztet is adok hozzá. Kanállal beleszaggatom a forró olajba és ropogósra sütöm mindkét oldalát.


Párolt káposztát adok mellé.


A káposztát én szeretem ropogósra hagyni, nem sütöm agyon, mint ahogy általában a párolt káposztát szokták. Éppen csak megfuttatom az olajon, sózom, borsozom, kevés édesítőt adok hozzá, és egy fél citrom levével savanyítom.

Nincsenek megjegyzések: