2010. október 13., szerda

Vega rakott krumpli

 Húsmentesen készül. A megszokott kolbászt, pirított pirosparikával meghintett, apróra vágott sült hagyma helyettesíti. A candida étrend miatt, a tejfölt most növényi alapú főzőtejszín pótolja.
Az elkészítés módja megegyezik a hagyományos rakott krumplival. A krumplikat héjában megfőzöm, ugyanúgy a tojásokat is. 2 nagy fej hagymát felaprítok apró kockára, majd olajat téve alá, megfonnyasztom. Amikor már jól összesült, sózom és meghintem tört pirospaprikával. Ezzel már nem sütöm tovább, nehogy a paprika kesernyés ízű legyen. 2 dl növényi alapú főzőtejszínt kikeverek sóval és szerecsendióval. A natur mozzarella sajtot felvágom csíkokra. A megtisztított krumplit és tojást pedig karikára szeletelem. Egy tűzálló tál aljába teszek pár csipet margarint és elkezdem kirakni a krumplival. Egy sor krumpli, egy sor pirított hagyma, egy sor tojás. Az első rétegezés kész, meglocsolom a tejszín felével, majd folytatom a rétegezést. Végül befedem  karikára vágott krumplival és a szeletelt mozzarellával. Előmelegített 150 fokos sütőben 15 percig sütöm, amig a sajt kis színt nem kap.

9 megjegyzés:

Unknown írta...

Gufta... :)

Lazac írta...

remélem jó is :):)

pipacs írta...

Biztos finom! :)

Lazac írta...

majd délben kiderül :)

Sünmalac írta...

Érzed már a jótékony hatását a diétának?

1 írta...

Hű ez nekem nagyon bejön, régóta gondolkodom egy ilyen diétán, de lusta voltam recepteket gyűjteni. De most már van, aki kigyűjti nekem :)
hétvégén ilyet eszünk! :)

Pöttyöskutty' írta...

Írsz olyan növényi alapú tejszín márkanevet? (Kutty', aki lusta a polcon kotorászni:-))

Lazac írta...

Pötty!

Gran Cucina, Tecsóban lehet kapni.

Macskusz!

Szerintem nagyon jó ízű ételeket lehet készíteni :)Ezeket kitörpölöm, a hozzávalók átgondolásával, de szívenes gyűjtöm neked :)

Gabi!

Igen, sok mindenben, szerencsére. :)

1 írta...

Én az ilyen egészséges receptek kiválogatásában balfék vagyok (vagy lusta) úgyhogy hálásan köszönöm, hogy ide gyűjtöd őket :)