2013. június 21., péntek

rizsfasírt nyári káposztasalátával

 (A kép vaku nélkül készült)
(A kép vakuval készült)
Hozzávalók: 1 adag (nekem ez egy nagyobb kávésbögrére való volt) maradék párolt rizs, 1 sárgarépa, 1 kisebb fej hagyma, 1 tojás, 1 kisebb csokor petrezselyem zöld, só, bors.
A sárgarépát lereszeltem, apró lyukú reszelőn, a hagymát finomra vágtam, a petrezselyem zöldet összeaprítottam. Ez után összekevertem a hozzávalókat és teflon serpenyőben, minimális olajon kisütöttem őket. A felesleges olajat ezt követően papírtörlővel felitattam.
A káposztasalátához a nyári káposztát legyalultam, majd sóztam és megszórtam Xilit-tel egy kicsit, borsoztam és ráfacsartam egy fél citrom levét. Állni hagytam pár órát, kinyomkodtam a levéből és a frissen megsütött rizsfasírttal tálaltam.

4 megjegyzés:

Málna konyhája írta...

ez fotóblog is egyben)))..kép vakuval, kép vaku nélkül)))

ígéretes kaja)))

Lazac írta...

mivel mindkettő kép amit készítettem jó béna lett, ezért magyarázatot is fűztem hozzá.:)

a kaja amúgy istenkirály volt :)

Pöttyöskutty' írta...

Nagyon jóóóóóó, ki kell próbálnom, az tuti!

Szezám írta...

*nyálat csorgat*
Majd beszámolok a végeredményről! Köszi az ötletet! :)