2013. július 3., szerda

bundázott karfiol, avokádós öntettel

Hozzávalók: egy fej karfiol, 2 tojás, 2-3 kanál rizsliszt, víz, olaj a sütéshez.
A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben félig puhára főzzük. A rizslisztből, tojásból, vízből palacsintasűrűségű tésztát keverünk, kicsit megsózzuk. Ebbe mártogatjuk a karfiolrózsákat, majd forró olajban megsütjük. A felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk.
Dresszing: 1 puha avokádót kiszedünk a héjából, villával összenyomkodjuk, fél citrom levét ráfacsarjuk. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy teáskanál xilitet, majd egy gerezd fokhagymát lereszelve. Jól kikeverjük, majd hozzáöntünk egy natúr joghurtot. A karfiolt is lehet belemártogatni, de a fejes salátára is kellemes dresszing.

Nincsenek megjegyzések: