2014. január 15., szerda

jégsaláta gorgonzolás öntettel, karamellizált ananásszal

Hozzávalók:
- az öntethez : 10 dkg gorgonzola (vagy más kék sajt) 1 kis doboz natúr joghurt, 1 ek majonéz
A sajtot villával összetörjük, majd simára keverjük a majonézzel és a joghurttal.

Grillezett karamellizált ananász
Az ananászt megtisztítjuk a héjától, hasábokra vágjuk és a fás közepét éles késsel kivágjuk. Egy grillserpenyőt felforrósítunk, majd az ananászdarabokat minden oldalán meggrillezzük. Az utolsó oldal sütésénél mindegyikre egy kevés barna cukrot szórunk ( 1 mokkás kanállal)

A saláta összeállítása a következő : A jégsalátát kisebb darabokra tépjük, majd elrendezzük a tálon. Ráöntjük a gorgonzolás öntetet, és rádaraboljuk az ananászt.

Nincsenek megjegyzések: