2011. december 2., péntek

mézes csirke vadrizzsel

Télen szeretem ezt az ételt elkészíteni. Olyan téli hangulata van nekem az aszalt gyümölcsöknek és a méznek. Hozzávalók 4 személy részére : 1 csirkemell, 5 dkg aszalt szilva, 5 dkg aszalt sárgabarack, fél marok mazsola, 2 alma, 1 evőkanál méz, só, bors, kevés csilipehely, olaj. A csibemellet csíkokra vágom, az aszalt gyümölcsöket feldarabolom és a húshoz adom. Sózom, borsozom, megszórom egy leheletnyi csilipehellyel, és összeforgatom a kanál mézzel az egészet. Pár órára ( mégjobb egy éjszakára) a hűtőbe teszem pácolódni. Tálalás előtt 10-15 perccel, hozzákeverem a felkockázott almákat,  kevés olajon hirtelen megpirítom, majd egy kevés vizet aláöntve átpárolom.
Vadrizzsel tálaltam.

2 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Finomak az ételek (most többet is megnéztem, szépek a fotók

Lazac írta...

Köszönöm a kedves megjegyzést.