2018. július 18., szerda

3 recept egyszerre

Így jár akinek kevés az ideje mostanában. csak gyűlnek a telefonos fotók, recept meg nincs leírva, kép nincs posztolva....
Akkor elsőre jöjjön egy chiamagos puding 2 személyre.
kell hozzá egy 450 gr-os görög joghurt, 2 ek chiamag, 2 tk méz, friss barack.
Elkészítése: előző este keverjük össze a chiamagot a joghurttal és a mézzel, majd hagyjuk állni egy éjszakát a hűtőben. Másnap reggel tisztítsunk meg 2 szép barackot, vágjuk kockára, kicsit nyomkodjuk le a pohárban, majd kanalazzuk rá a pudingunkat. Finom :)

Második étel is rém egyszerű, párolt kuszkusz pirított zöldségekkel, nem túl előnyös fotóval.
Hozzávalók 5 fő részére: 2 bögre kuszkusz, kuszkusz fűszer ( készen lehet kapni, nem tudom mik az összetevői) kevés só, olívaolaj. Bármilyen tetszés szerinti zöldség ( ebben van padlizsán, cukkini, karfiol, egy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma.
Elkészítése: a kuszkuszt 2 bögre forrásba lévő vízbe öntöm, elkeverem, teszek hozzá 1 ek fűszerkeveréket és 2 ek olívaolajat, majd lefedve hagyom állni. A karfiolt rózsáira szedem, sózom, borsozom, meghintem egy kevés olajjal és 180 fokos sütőben 25 percig sütöm. Közben a padlizsánt és a cukkinit felkockázom, majd hagymával és fokhagymával megpirítom olívaolajon. A végén mindent összekeverek és kész is.

Harmadik sem bonyolult és azt hiszem már van is a blogon egy hasonló étel, de azért nem árt, ha többször megvan, mert mindig picit másként csinálom. Ez pedig egy lecsós gombás töltött padlizsán, vegyes salátával.
Hozzávalók 6 fő részére: 3 padlizsán, 2 nagy fej hagyma, 3 lecsópaprika, 5-6 szem paradicsom, 250 gr gomba, maradék zöldséges kuszkusz, fűszerek, reszelt sajt ízlés szerint. Készen kapható vegyes saláta, 2 fej cékla megfőzve felkockázva.
Elkészítése: a padlizsánokat félbe vágom majd megsütöm őket sütőben 180 fokon kb 20 perc. Közben elkészítem a lecsót, amit a szokásos módon készítek, csak még gombát is szeletelek hozzá. Amikor a padlizsán megsült és kissé kihűlt, kikaparom a belsejét, ezt is hozzákeverem a lecsóhoz. teszek bele még sűrítőanyagot is, ez most az előző napról megmaradt kuszkusz volt. Amikor összeállt a massza, belekeverem a reszelt sajtot is, majd visszatöltöm a padlizsán héjába. 180 fokos sütőben még 15 percig sütöm. A céklát megfőzöm, meghámozom, apró kockákra vágom, összekeverem sóval, borssal. balzsamecettel és egy kevés olívaolajjal. Az egészet összeforgatom a vágott salátával és így tálalom.

Nincsenek megjegyzések: