2011. április 7., csütörtök

mustáros-sajtos göngyölt

Először ILYENT szerettem volna készíteni. naná, hogy pont akkor nem kapok a helyi sparban sem csirkemellet, sem juhtúrót, amikor le akarom utánozni ezt az isteni kaját. Jól felmérgeltem magam, aztán úgy csináltam, mint a Budai...megnéztem mi van itthon és abból mit lehet főzni.
Volt itthon pulykacomb, és sajt, sav. káposztát vettem és bacont is.
Hozzávalók: valamilyen hús ( nekem most pulykacombom volt itthon) savanyú káposzta (én zacskósat vettem és ez egy kiló volt) valamilyen sajt reszelve, bacon, mustár, só, bors, barna cukor, olaj
A husokat kilapítom, majd sózom, borsozom és vékonyan bekenem mustárral. Megszórom a reszelt sajttal, feltekerem, majd szorosan begöngyölöm a baconbe. Egy tepsibe fektetem őket és 200 fokon  pirulásig sütöm.
Közben a savanyúkáposztát kimosom, kicsavarom a levét, és felhevített olajon (én olíván) megsütöm. Megszórom barna cukorral, borssal, esetleg ha kell még, akkor sóval. Addig pirítom amig meg nem barnul.

1 megjegyzés:

1 írta...

Imádom a kímélő kajáidat :) a káposztát csak nyersen eszem meg, ezzel a változattal meg a káposztás tésztával ki lehetne kergetni a világból :D