Nekem nagyon ízlett ez az érdekes ízvilágú saláta. Érdemes kipróbálni.
És az eredeti leírás, semmit nem változtattam rajta, ahogy mailen kaptam, úgy adom tovább. |
kb. 1/4 kg. spenot
1/2 kg eper
es a kovetkezo salataontet:
1/4 cup ( 60 ml) etolaj (en olivaolajjal csinalom)
2 evokanal kristalycukor (vagy barnacukor)
2 evokanal almaecet
1 evokanalnyi nagyon aprora vagott lila, vagy voroshagyma
1 teaskanal mak (nem daralt!)
1 teaskanal szezammag
1 mokkaskanal pirospaprika
1 mokkaskanal Worcestershire szosz
Ezeket jol osszekevered es felreteszed addig, amig.......
A spenotot megmosod, leszeded a szarat es torolkozoben egy kicsit leszaritod. Nem kell felvagni egeszben marad.
Az epret tisztitas utan barmilyen nagysagura felvagod. (En a nagyobbakat negyedelem, a kicsiket felezem.)
Egy kis serpenyoben icipici olajon piritani kell egy mareknyi szeletelt mandulat.
Vigyazat, mert nagyon hamar megeg, ne menj el mellole!:)
Keverd ossze a spenotot, epret, mandulat es a dresszinget, es mar keszen is vagyunk ezzel a remek es egeszseges salataval.
Szerintem nagyon finom!
1 megjegyzés:
Gyonyoru lett! En nem hizok tole, bamennyit is eszem belole!
Orulok, hogy kozreadtad, mert most van a szezonja, mivel csak friss spenotbol keszitheto!
Jo etvagyat! :-)
Megjegyzés küldése