2012. február 12., vasárnap

Sárgarépakrém Dolce Vita módon

Dolce Vita blogján találtam ezt a krémet. Azonnal meg akartam csinálni!
Persze erre várnom kellett amíg jutott rá időm, de ma reggel hozzákezdtem és megerősíthetem az ötletgazdát, valóban rendkívül finom, fűszeres, kenyérre valót alkotott.
Hozzávalók :30-35 dkg sárgarépa, 3 evőkanál natur joghurt, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 mokkáskanál őrölt római kömény, negyed citrom, 1 csapott tk. csilikrém (én csilipelyhet használtam, azzal is finom volt), 1 mk. fehérborecet, frissen őrölt bors, 2 evőkanál (20 ml) hidegen sajtolt napraforgó olaj.
A sárgarépákat megpucoltam és 220 fokos sütőben megsütöttem, kb 20 percig. Negyedekbe daraboltam, így hamar átsült. Ezt követően a hozzávalókkal együtt botmixerrel pürésítettem. Én már nem adtam hozzá pluszban olajat, mert azt is bőven elegendőnek találtam, amivel sütés előtt meglocsoltam (2 evőkanál)
Kalóriatartalma : 320 kalória