2017. május 2., kedd

sok zöldséges rizstészta

Sok ötletet lehet begyűjteni a közösségi oldalakról, ha elfogyott a saját fantáziánk. :) A mai ebédet is egy ilyen begyűjtött recept alkotta. Soba tészta helyett, most rizstésztával készítettem el, de ennyi a különbség azt hiszem :)
Mi nagyon szeretjük a különleges ízeket is, így a keleti ételek nagy kedvenceink. Nem kellett túl sok biztatás ahhoz, hogy nekilássak ennek az ízletes egytál ételnek.
Hozzávalók: rizstészta, szója szósz, kevés pálma cukor ( de megteszi a sötét nádcukor is) szezám olaj, gyömbér, hagyma, fokhagyma, zöld csili, kaliforniai paprika, gomba, hagyma, fokhagyma, sárgarépa, brokkoli (nekem most cukkini) só, bors
Először keverjük ki a szezám olaj, szója szósz, cukor és gyömbér keveréket. Aztán készítsük elő a zöldségeket, hámozzunk meg mindent, daraboljuk fel, hogy amikor már készül az étel, minden kéznél legyen. A tésztának tegyük oda a vizet forrni. Egy mélyebb serpenyőbe öntsünk egy kevés olajat, majd kezdjük el pirítani a zöldségeket. Ne tegyünk sokat egyszerre az edénybe, mert akkor nem sül, hanem párolódik. Amikor minden zöldséget megpirítottunk, tegyük a leszűrt tésztát is a zöldségekhez és öntsük rá a végén a szójaszószos keveréket. Süssük még egy picit együtt és kész, lehet tálalni.

Nincsenek megjegyzések: