2017. május 16., kedd

Csicseriborsó-édesburgonya curry spenóttal

Ismét egy csodálatosan finom vegán ételt mutatok be, a már ismert oldalról. A Vegan Richa gasztronómiai blog a FB-on is megtalálható, én is onnan gyűjtöm be szorgalmasan a jobbnál jobb recepteket. Irigylem az olyan embert, aki ilyeneket ki tud találni, én csak leutánozom és megfőzöm. :)
Meglehetősen sok összetevőből álló étel, de megéri elkészíteni, mert nagyon ízletes.
Hozzávalók: 1 lila hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 ujjnyi gyömbér, 1 doboz csicseriborsó konzerv, vagy 1,5 bögre előfőzött, 2-3 édesburgonya, (én egészen kicsi méretűeket kaptam most) 1 doboz bébi spenót, vagy 25 dkg spenótlevél, 2-3 közepes méretű paradicsom, fél citrom leve, só, bors, olaj, 1/2 tk egész római kömény, 1 tk őrölt koriander, 1/4 tk fahéj, 1/2 tk garam massala, 1/2 tk kurkuma, 1/4 tk cayenne bors, vagy csili pehely.
A legjobb ha minden előkészítünk, hogy ne kelljen főzés közben kapkodni. Vágjuk fel a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért apróra, csavarjuk ki a citrom levét, hámozzuk meg és kockázzuk fel az édesburgonyát és a paradicsomot. Ha száraz csicseriborsót használunk akkor előző este áztassuk be, majd főzzük 1-1,5 órán át. Ha konzervet, akkor nyissuk fel, majd öntsük le a levét. A spenótot is válogassuk át, mossuk meg.
Elkészítése: Egy mélyebb serpenyőbe ( én általában wokot használok) hevítsünk olajat, majd szórjuk bele az egész római köményt és kezdjük el pirítani. Mehet bele a hagyma, fokhagyma, gyömbér is. Rövid ideig kevergessük majd tegyük rá a kockákra vágott paradicsomot és egy kevés vízzel öntsük fel. Fedjük le, főzzük 5 percig. Fűszerezzük az összes fűszerrel, majd öntsük bele a csicseriborsót és az édesburgonyát is. Itt öntsük bele még a citromlevet, és kb 2 csésze vizet, majd lefedve főzzük 15 percig. A végén keverjük hozzá a spenótot, majd azzal még pár percig rotyogtassuk és kész. Párolt rizs illik mellé.

2 megjegyzés:

Marika néni írta...

Ez igen jól néz ki.
Ki fogom próbálni.

Lazac írta...

Majd muti meg :)